ElectroRockFolk / CountryRap / Hip-hopPopJazzLatinReggaeBluesSoul / FunkClassicalScreen / StageBrassRecordsFor childrenOther
» » Ádám Erzsébet - Szerelem, Szerelem...
Ádám Erzsébet - Szerelem, Szerelem... album download

Performer:

Ádám Erzsébet

Title:

Szerelem, Szerelem...

Genre:

Folk / Country

MP3 album size:

1967 mb

Other music formats:

AIFF AHX APE XM FLAC VOX MP3

Rating:

4.3 ✱

Style:

Folk, Vocal, Népzene

Date of release:

1985

Ádám Erzsébet - Szerelem, Szerelem... album download

Marta Sebestyen, Gabriel Yared Szerelem, Szerelem. play) (pause) (download) (fb) (vk) (tw). Marta Sebestyen Szerelem, Szerelem. Erzsébet Szalay, Robert Casel, Mihály Ráduly Szerelem, Szerelem.

A Szerelem Hétszer (2018) - download mp3 or listen online. A Szerelem Hétszer (2018) - download the album and listen online. On this page you can listen to the album, get information about the album, see the list of songs and much more. Listen online and stay in a good mood. Org Album: A Szerelem Hétszer (2018).

Style: pop. Album year: 2016.

Album Name A Szerelem Hullámhosszán. Labels Pataky Menedzsment. Music StyleHard Rock. Members owning this album1. 3. Amikor Még. 4. Újra Láttalak. 5. Ma Minden Más (Közr. Még: Keresztes Ildikó).

Zoord - Szerelem, Szerelem.

Chords for Erzsébet Ladányi - Kaczor Feri - Jöhet Egy Új Szerelem. Play along with guitar, ukulele, or piano with interactive chords and diagrams. Includes transpose, capo hints, changing speed and much more. Loading the chords for 'Erzsébet Ladányi - Kaczor Feri - Jöhet Egy Új Szerelem'.

Szerelem örökké added a new photo to the album Anyák napja. 4 May ·. See all. Photos. Szerelem örökké updated their cover photo.

Tracklist

A1 Csardas
A2 Madar, Madar
A3 Ifjusagom telik el
A4 Kicsi Madar
A5 Veres az eg
A6 Ha meguntal kisangyalom
A7 Magas hegyrol
A8 A. Ha Meguntad Roszam; B. Sebes Magyaros
A9 Ha Kel Az Eg Szep Hajnala
A10 Korcsos
A11 Hallod-e-te Szeelidecske
A12 Csardas
A13 A. Kiomlott A Kis-kukullo; B. Ez A Kislany Buglyat Tetez
B14 Szena van az olban
B15 Alig Varom, Hogy Estee Legyen
B16 Jard Ki Labam; Gyeren Vetem A Kenderem; Este van
B17 Lassu Csardas
B18 Repulj, Madar, Repulj
B19 Ugy Elmegyek
B20 Te Tul, Rozsam, Te Tul
B21 Edesanyam, Sok Szep Szava
B22 Nem Hitted, Hogy Beteg Vagyok
B23 Utca, Utca
B24 Huzzad Cigany
B25 Ha Folyoviz Volnek
B26 Legenyes

Companies, etc.

 • Printed By – Electrecord
 • Exported By – Artexim

Credits

 • Band – „Barozda” együttes*
 • Bass, Flute – Simó József
 • Transferred By – RE*
 • Viola – Kostyák Alpár
 • Violin – Bakor Imre
 • Vocals – Ádám Erzsébet

Notes

Egy évtizednél alig több, hogy kezdő, fiatal színésznőként bemutatkoztam a marosvásárhelyi Nemzeti Színház színpadán. Azóta - színházi és film-szerepeim mellett - öt önálló előadóesttel, illetve négy versmontázzsal s egy pódium-játékkal álltam a közönség elé. Boldog vagyok, mert elmondhatom: előadó estjeimet itthon és a külföldi turnékon, egész sor országban is (az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban, Svájcban valamint Magyarországon és Jugoszláviában) a közönség lelkesen fogadta. Első pódium-vállalkozásomat, a Harangtisztán-t New Yorkban adták ki hanglemezen. Másik három előadó estemet (Rejtelmek ha zengenek, Vadrózsák, A nap árnyéka) a bukaresti Electrecord örökítette meg nagylemezeken. További művészi erőfeszítésre ösztönző elégtétel: lemezeim mindenütt gyorsan elfogytak a hazai és külföldi üzletekből, nagy érdeklődés mutatkozott - és mutatkozik ma is - irántuk.
Mostani, Szerelem, szerelem... című lemezem nem a versmondás dobogóján és nem a pódium-játék színpadán végzett munkámat mutatja be. Azokból az ősi, erdélyi magyar népdalokból fogtam össze itt egy csokorravalót, amelyek szülőföldem tájain, a felső Nyárád mentén, egy tenyérnyi, de annál szebb és otthonosabb névre hallgató faluban, Buzaházán (Grîuşor) szegődtek örökre mellém, ivódtak szívembe-lelkembe még a bölcsőringatás idején, pendelyes koromban. A dalok egy része gyermekkorom, életem egy-egy állomását jelzi. Más részét pedig keresztül-kasul járva Erdélyt falusi rokonaimtól, barátaimtól, nótafáktól és a hagyományos népzene, az eredeti parasztmuzsika olyan kitűnő megőrzőitől és fáradhatatlan terjesztőitől tanultam, mint a csíkszeredai Barozda együttes tagjai.
Soha nem fűtöttek és ma sem sarkallnak népdalénekesnői ambíciók. Csupán e számomra mindent - szülőföldet és anyanyelvet - jelentő népdalok által is meg szeretném mutatni önmagamat: ilyen vagyok, ilyen dalokkal illatozik az én falumban, a mi világunkban a szellem és szerelem, innen jöttem és ide térek vissza. Ady vallomásos szavaival folytatva: "Szeretném magam megmutatni, Hogy látva lássanak. Ezért minden: önkínzás, ének..."
Ezért hát ez a lemez is. Mert utamat az Értől: a Nyárád vize melletti Buzaházától - (Grîuşor) az Óceánig: New Yorkig, Sydneyig a népdalok, népköltészetünk nem hulló, örök csillagai ragyogták be.
Ádám Erzsébet

Barcode and Other Identifiers

 • Matrix / Runout (Side A runout - stamped): O-N-ST-RE-02818-1-A
 • Matrix / Runout (Side B runout - stamped): O-ST-RE-02818-2-A
 • Other: N.I.I. 433/1984
 • Other (Price): Lei 20

MP3 FLAC related to Ádám Erzsébet - Szerelem, Szerelem...